Keräyskohteet

Keräyskohteina Mieskaverit ja Sairaalaklovnit

 

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Perheen turvaverkostoa laajentamalla myös yksin lastaan kasvattavan äidin jaksaminen helpottuu.

Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistyksessä yksinhuoltajaäitien aloitteesta 1992 alkanut toimintamuoto. Tällä hetkellä mieskaveritoimintaa on Uudellamaalla, Lahdessa, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Vaasassa. Mieskavereita on yhteensä 240 (2016).

Yksinhuoltajuus tilastoissa

Yhden vanhemman perheitä on Tilastokeskuksen (Väestö 2015) mukaan Suomessa 181 726, joista äiti–lapsi-perheitä on 150 274 ja isä–lapsi-perheiden määrä on 31 452. Kaikista lapsiperheistä yhden vanhemman perheitä on 21 prosenttia.

Mieskavereiden lahjoitustiedot:
Keräystili:    FI24 5541 2820 0202 39
OKOYFIHH
Viite: 2215 (Melontahaaste)

 

 

Sairaalaklovnit – Pieni ILO on ISO asia

Sairaalaklovnit ry on yhdistys, jonka kouluttamat klovnitohtorit kiertävät lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle, vapauttavalle naurulle ja hulluttelulle keskellä sairaalan arkipäivää. Sairaalaklovnien työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Iloinen muisto klovnien käynnistä kantaa pitkälle ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen.

Sairaalaklovnien toiminta on vakiintunutta ja säännöllistä. Yhdistys on valtakunnallinen ja toimii kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa. Lisäksi meihin voi törmätä myös muutamassa keskussairaalassa; vierailemme kerran kuussa Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen keskussairaaloissa. Kehitämme toimintaamme niin, että se tukee lapsilähtöisyyttä hoitotyössä mahdollisimman hyvin.

Klovnitohtorit ovat taustaltaan ammattiesiintyjiä ja heidät on koulutettu toimimaan sairaalaympäristössä. Heitä koskevat samat hygienia- ja vaitiolosäännöt kuin muutakin henkilökuntaa. Yhteensä klovnikiertoja on lähes 50 päivänä kuukaudessa ja toimintamme tavoittaa vuosittain yli 50 000 henkeä. Ihan mahtava määrä hölmöjä ja hassuja yhteisiä hetkiä!

 

Toimintamme mahdollistetaan avustuksilla ja lahjoituksilla.

Sairaalaklovnien lahjoitustiedot löydät täältä

Tai osallistu Melontahaasteeseen ja lahjoita Sairaalaklovneille tekstiviestillä:

Lahjoita 40€, lähetä tekstiviesti 40E MELONTA

Lahjoita 30€, lähetä tekstiviesti 30E MELONTA

Lahjoita 20€, lähetä tekstiviesti 20E MELONTA

Lahjoita 10€, lähetä tekstiviesti 10E MELONTA
Lähetä viestisi numeroon 16588

Tue toimintaamme – Pidetään klovnit sairaalassa. On ILO olla mukana!

 

www.sairaalaklovnit.fi

www.facebook.com/sairaalaklovnit

www.instagram.com/sairaalaklovnit