Meloja

Millainen mies meloo kerralla Lahdesta Jyväskylään?

Tuomas on 38-vuotias perheenisä, poliisi ja periaatteen mies, joka tykkää treenata tavoitteellisesti ja haastaa itseään. Treenaaminen ei kuitenkaan ole tämän projektin ydin; vain ponnistuksen välttämätön edellytys. Melojaa motivoi halu tehdä hyvää – Tuomaksen projekteissa on aina mukana vahvasti myös tunnetta. Tuomas haastaa itseään olemaan aktiivinen ja vaikuttamaan maailmaan ympärillään. Aiemmat hyväntekeväisyysprojektit ovat vieneet juoksemaan, pyöräilemään ja melomaan satoja – tai tuhansia kilometrejä, jos harjoittelu lasketaan mukaan.

  •  2015 ”Sisun Satanen”, 100 km:n ultrajuoksu Hyvinkäällä haavoittuneen poliisikollegan hyväksi
  • 2014 Kehänvarsijuoksu-tapahtuma lastensairaalan rakennusprojektin hyväksi
  •  2013 pyöräilemällä, melomalla ja juoksemalla 400 km uuden lastensairaalan hyväksi

Tuomaksen toiminta on tuonut keräyskohteiden saamien lahjoitusten lisäksi huomiota myös työnantajalta ja kotikunnalta: Tuomas on valittu Vuoden vantaalaiseksi ja hänelle on myönnetty Poliisin hopeinen ansiomitali.

Miksi juuri melontaa ja miksi juuri Jyväskylään?

Melonta oli Tuomakselle lajina vieraampi, vasta aikuisiällä opeteltu, ja tarjosi siksi sopivasti haastetta.

”Jyväskylä on komean reitin päätepiste. Katselin sisävesiltä pitkää reittiä, ja Vesijärvi-Päijänne oli riittävän pitkä, maisemallinen ja selkeä.” Mattilanniemi tarjoaa Jyväskylässä puistomaisen rantautumispaikan keskustan tuntumassa.

Melojan periaatteet

Kun Tuomakselta kysyy mottoa, vastaus tulee vinon hymyn kera: ”Kauas on pitkä matka. Teen sen silti”. Tällä kertaa tavoitetta kohti pääseminen onkin vaatinut erityistä sinnikkyyttä, sillä välilevynpullistuma vuonna 2016 aiheutti melontahaasteen siirtymisen ja tarpeen keskittää voimavarat ensin kuntoutumiseen. Apua Tuomas löysi uudesta lajista, joogasta, joka on tukenut sekä kuntoutumista että melomista. Ilmankos mies toteaa sosiaalisen median julkaisussaan, että ”life begins at the end of your comfort zone”. Välillä Tuomakselta kysytään, miten työssäkäyvä, lastensa kanssa aktiivisesti harrastava perheenisä ehtii treenata arjessa tavoitteellisesti. Arjen ajankäyttöä helpottavat työmatkapyöräily, kotiin rakennetut kuntoilumahdollisuudet sekä melontaprojektia varten lainattu sisäsoutulaite. Elämäntapavalintojen lisäksi välttämättömiä ovat myös puolison tuki, perheen työnjaon toimivuus ja sisäinen määrätietoisuus: ”Itsekuri on valinta sen välillä, mitä haluat nyt ja mitä haluat eniten”. Vuonna 2018 Tuomaksen valinta on tukea hyvää lapsuutta.

Mieskaverit

Sairaalaklovnit

Tuomas Pelkonen

Ikä 38

Ammatti Poliisi

Elämässä tärkeää Tehdä itselle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita hyvältä tuntuvalla tavalla.

Juoma Vesi, urheillessa kolajuoma, hot joogan jälkeen kylmä olut

Elämän käännekohtia Elämänkumppanin löytäminen 2002 Rauhanturvaajana Kosovossa 2007-2008 Isäksi 2009 Pääsy poliisikouluun 2010

Paheet Pikkusikarit luontoretkien nautintona

Motto ”Kauas on pitkä matka. Teen sen silti.”